Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Thursday 2 March 2017

AUBERGINE

I have been craving aubergine for the last two weeks and made this delicious side dish. 



INGREDIENTS:
(2-3 people - as a side dish)

2 aubergines
oil (I used coconut oil)
salt

Serving :
100g feta cheese
2 tbsp pine nuts 
1/2 cup basil leaves
juice from 1/2 lemon
1 tbsp olive oil
black pepper

PROCEDURE:

1. Cut the aubergine sideways into 1cm slices.
2. Sprinkle both sides with salt and let it for 30 minutes. Squeeze the water out and pat dry with paper.
3. Fry in a pan, at medium heat, with some oil oil.
4. When cooked place onto a plate. Top with crubled feta cheese, pine nuts, chopped basil leaves, lemon juice, black pepper and olive oil. 
5. Enjoy warm.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Har varit sugen på aubergine i två veckor. Kanske konstigt att ha "cravings" på aubergine men älskar verkligen aubergine. Det är nog, tillsammans med zucchini och avokado, min favorit grönsak.






INGREDIENSER:
(2-3 portioner som tillbehör)

2 aubergine

olja till stekning 
salt

Servering:
100g fetaost 
2 msk pinjenötter
1 dl blad basilika
saft från 1/2 citron
1 msk olivolja
svartpeppar

PROCEDUR:

1. Skär auberginen i 1cm skivor och salta på båda sidorna. Låt ligga i 30 minuter, krama ut vätskan och klappa torr med papper.
2. Stek auberginen, i medelvärme, med olja (jag använde kokosolja).
3. När auberginen är stekt, placera skivorna på en tallrik/fat.
4. Servera ljummet med smulad fetaost på, olivolja, svartpeppar, citronsaft, pinjenötter och hackade basilika blad. 

  


No comments:

Post a Comment