Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Friday 10 March 2017

Yellow Curry / Gul Curry / Curry Giallo

Yellow curry recipe made using yoghurt from Cyprus and Quorn fillets (Chicken style fillets but vegetarian) . Completely vegetarian and a perfect substitute to normal "chicken curry". I used yoghurt for a thicker consistency. This way you don`t have to eat it with any rice and miss out on half the sauce. You can of course add more vegetables like bell pepper and cauliflower but I only had broccoli at home and way to lazy to go grocery shopping.



RECIPE:
(4 Portions)

400g Quorn filets
500g Cyprus yoghurt
4 cm leek
1 broccoli
2 tsp yellow curry
coconut oil 
salt and black pepper

 1/2-1 dl cashew nuts

1.  Chop/shred the leek and the cauliflower. Heat a pan with coconut oil and sauté the vegetables until they get some colour. Put the vegetables a side on a plate and add some more coconut oil to the pan. Add the quorn fillets and cook them until they get some colour on both sides. 
2. Add the vegetables to the fillets and the yellow curry. Stir.
3. Add the Cyprisk yoghurt and let simmer for 10 minutes. Season with black pepper and salt, and possibly some more curry. Add the cashew nuts.
4. Serve with a fresh salad and possibly rice or rice alternative ( cauliflower rice or shitaki rice).



 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Gul curry recept gjord på Lindahls Cypriotisk yoghurt och Quorn filéer (vegetariska kyckling stil filéer). Helt vegetarisk som är en perfekt ersättare till den vanliga "chicken curry" - perfekt som är vegetarianer eller försöker att äta mindre kött i eran vardag. Jag använde yoghurt, istället för kokosmjölk, för en tjockare och krämigare konsistens.  Du kan naturligtvis lägga till fler grönsaker som paprika och blomkål men jag hade bara broccoli hemma och var allt för lat för att ut gå och handla.



RECEPT:
(4 portioner)

4 cm purjolök 
1 broccoli
2 tsk gul curry 
kokosolja till stekning
salt och svartpeppar


 1 / 2-1 dl cashewnötter


1. Hacka / strimla purjolöken och broccolin. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och stek grönsakerna tills de får lite färg. Sätt grönsakerna åt sidan (på en tallrik) och tillsatt till lite mer kokosolja till pannan. Tillsätt Quorn filéer och stek dem tills de får lite färg på båda sidorna.
2. När filéerna har fått färg, häll i  grönsakerna och den gula curry:n. Rör om ordentligt.
3. Tillsätt därefter den Cypriotiska yoghurten och låt sjuda i 10 minuter. Krydda med svartpeppar och salt, och eventuellt lite mer curry. Tillsätt cashewnötter.
4. Servera med en fräsch sallad och eventuellt ris eller ris alternativ (blomkål ris eller shitaki ris).




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Curry giallo realizzato con yogurt del Cipro e filetti di Quorn (filetti stile di pollo, ma vegetariani). Ho usato lo yogurt per una consistenza più spessa e cremosa. Naturalmente, è possibile aggiungere più verdure come peperoni e cavolfiore, ma ho avevo solo broccoli a casa ed ero troppo pigra per andare a fare la spesa.



RICETTA: 
(4 porzioni)


400g filetti Quorn
500g  yogurt del cipro (24% grassi) 
4 centimetri di porro
1 broccolo (250g)
2 cucchiaini di curry giallo 
olio di cocco
sale e pepe nero


 1 / 2-1 tazza di anacardi


1. Tagliate il porro e il cavolfiore. Scaldare dell´olio di cocco in una padella e far rosolare le verdure fino a quando ottengono colore. Mettere le verdure a lato (su un piatto) e aggiungere un po ' di olio di cocco nella padella insieme ai filetti Quorn e cuocete fino a che non ottengono un pò di colore su entrambi i lati.
2. Riaggiungete le verdure e poi il curry giallo. Mischiate.
3. Aggiungete lo yogurt e lasciate cuocere a fuoco basso per 10 minuti. Condire con pepe nero e sale, ed eventualmente un po 'di curry. Aggiungere gli anacardi.
4. Servite con una insalata fresca e, eventualmente riso o alternativa di riso ("riso" fatto con il cavolfiore o riso shitaki).

No comments:

Post a Comment