Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Wednesday 7 February 2018

GLUTEN FREE AND LOW CARB PIZZA




Here comes another homemade LOW CARB PIZZA RECIPE
This one is made with my beloved QUARK 

When you arein Italy it's kind of a must to eat pizza!!
Real pizza is delicious but i have to admit that my homemade pizzas taste better. So much love ( aka = cheese ) and the toppings are always the veggies I am craving in that moment. 
I made this delicious pizza and topped it with what I was craving today : spinach, asparagus and parmesan cheese. 


INGREDIENTS:

2 eggs, 3 dl ( 1.5 cups) grated cheese, 200g natural quark, 1/2 dl ( 0.2 cups) mixed seeds (flaxseed, pumpkin seeds and sunflower seeds), 2 dl (0.8 cups) almond flour, 1/2 tablespoon physsillium husk, 1 teaspoon baking soda, 1 pinch salt.



PROCEDURE: 

1. Beat eggs and leave with a fork.
2. Mix in the remaining ingredients.
3. Make your hands your and flatten out the dough on a try with baking paper.
4. Ovenbake at 175 ° C for 12-15 minutes.
5. Add the toppings and ovenbake for another 5 minutes.

~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~


Hemgjord LÅGKOLHYDRAT-PIZZA RECEPT! 

Ännu ett recept på hemgjord pizza botten. Denna gången med kvarg i ( älskar kvarg).
Pizza är ju lite av ett måste när man är nere i Italien. Riktig pizza är gott men tycker faktiskt att mina pizzor är godare. 
Krispiga kanter och perfekt smak och konsistens ( går att äta med händerna) och med dom toppings som jag hade cravings på idag. . 

INGREDIENSER:

2 ägg, 3 dl grovt riven ost, 200g naturell kvarg , 1/2 dl blandade frön (linfrön, pumpafrön och solrosfrön) , 2 dl mandelmjöl , 1/2 msk fiberhusk, 1 tsk bakpulver, 1 krm salt.



PROCEDUR: 

1. Vispa ägg och kvarg med en gaffel.
2. Blanda i resterande ingredienser.
3. Blöd händerna och platta till degen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Ugnsbaka i 175°C i 12-15 min.
5. Tillsätt toppings och ugnsbaka ytterligare i 5 min.

No comments:

Post a Comment