Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Wednesday 7 December 2016

Chocolate and Gingerbread cake !

Perfect little Christmas dessert. Looks like a little mushroom when topped with whipped cream and pomegranate seeds.  Don´t you agree ??


INGREDIENTS:
(4 stycken)

2 dl ( 0.8 cups) grated coconut, 2 dl ( 0.8 cups) almond flour, 2 tbsp gingerbread spice, 4 tbsp granulated sweetener (more if desired), 3 tbsp cacao, 100g butter, 3 eggs, 1 pinch vanilla. 
Serving: whipped cream, pomegranate seeds and flaked almonds.

PROCEDURE:

1. Melt the butter. Preheat the oven to 175 degrees Celsius.
2. Mix all the dry ingredients in a bowl. Add the melted butter. Stir till smooth. Add the eggs. One at the time. Stir in between.  
3. Pour the batter into 4 small cake tins. 
4. Bake for 30 minutes at  bain-marie. 
5. Serve with whipped cream, pomegranate seeds and flaked almonds.

SMÅ MJUKA PEPPAKAKOR:
  
 
Perfekta lilla jul desserten eller julfikan. Ser den ut som en liten svamp när den är toppad med vispad grädde och granatäpplekärnor?

INGREDIENSER:
(4 stycken)
 
2 dl riven kokos, 2 dl mandelmjöl, 2 msk pepparkakor krydda, 4 msk sötningsmedel (typ sukrin; mer om så önskas), 3 msk kakao, 100g smör, 3 ägg, en nypa vanilj.

 Servering: vispad grädde, granatäpplekärnor och mandelspån

PROCEDUR:

1. Smält smöret. Värm ugnen till 175 grader Celsius.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smält smör. Rör tills slät. Tillsätt äggen. Ett i taget. Rör om i mellan.
3. Häll smeten i 4 små kakformar.
4. Grädda i 30 minuter i vattenbad.
 
PICCOLO DOLCE NATALIZIO: 

 


Un perfetto piccolo dolce natalizio. Non sembra un po ' un fungo quando servito con panna montata e semi di melograno?? 


INGREDIENTI:
 (4 porzioni)

2 dl cocco grattugiato, farina 2 dl di farina mandorle, 2 cucchiai di spezie natalizie, 4 cucchiai di dolcificante granulato ( tipo truvia - più se lo si desidera), 3 cucchiai di cacao, 100 g di burro, 3 uova, 1 pizzico di vaniglia.
Di servizio: panna montata, semi di melograno e scaglie di mandorle.

PROCEDURA:


  1. Sciogliete il burro. Preriscaldare il forno a 175 gradi.
 2. Mescolare tutti gli ingredienti secchi in una ciotola. Aggiungete il burro sciolto. Meschiate bene. Aggiungete le uova. Una alla volta.

3. Versate l'impasto in 4 piccoli stampi per torte.

4. Cuocere in forno per 30 minuti a bagnomaria.

5. Servite con panna montata, semi di melograno e scaglie di mandorle.

No comments:

Post a Comment