Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Wednesday 7 December 2016

Ricotta and artichoke sauce

I spent yesterday making home made pasta with my granny. When I got home I just had to try it ! 
I made the most delicious few ingredient sauce to go along with it :) 


INGREDIENTS: 
(2 portions)
 
200g artichokes (in a tin or in jar), 100g ricotta cheese, 1 tbsp white wine (can omit), 1 tbsp olive oil, 2 tbsp boiling water, 1 clove of garlic, 2 tbsp finely grated cheese, black pepper and sea salt.

PROCEDURE:

1. Chop the artichokes into small pieces. Leave one for decoration.
2. Sauté in pan the garlic, olive oil and the chopped up artichokes. 
3. Add the wine, boiling water and ricotta cheese. Season with black pepper and sea salt. 
4. Remove the garlic. Add pasta (of any kind) and the grated cheese. Let it heat for 2 minutes so that the sauce flavours set in and serve.


KRONÄRTSKOCKA OCH RICOTTA-SÅS 

Här kommer ett tips på en magiskt god sås som passar alla kronärtskocka-älskare ! Man kan servera den till vilken sorts pasta som helst (sjögräs-nudlar, bönpasta, skirataki-nudlar eller vanlig pasta).

Jag serverade denna såsen med en fantastiskt glutenfri hemgjord god pasta som jag och min farmor hade spenderat förmiddagen med att göra. 

 


INGREDIENSER:
(2 portioner)







200g kronärtskockor (i en burk), 100g ricottaost, 1 msk vitt vin (kan uteslutas), 1 msk olivolja, 2 msk kokande vatten, 1 klyfta vitlök, 2 msk fint riven ost (typ parmesanost), svartpeppar och havssalt.











PROCEDUR:







1. Hacka kronärtskockorna i små bitar. Lämna en för dekoration.



2. Stek i pannan i vitlök, olivolja och den hackade kronärtskockan.



3. Tillsätt vinet, kokande vattnet och ricottaost. Krydda med svartpeppar och havssalt.



4. Ta bort vitlöksklyftan. Servera med pasta (av något slag) och den rivna osten. Låt pastan småputtra med såsen i 2 minuter, före servering, så att sås smakerna sugs åt.





SUGO ALLA RICOTTA E CARCIOFI: 
Ieri ho fatto un sugo buonissimo con il quale ho servito la pasta fatta in casa da me e la nonna. 
 
INGREDIENTI:
 (2 persone)

200g carciofi (surgelati o sotto olio), 100 g di ricotta, 1 cucchiaio di vino bianco, 1 cucchiaio olio di oliva,  2 cucchiai acqua bollente (acqua della pasta), 1 spicchio d'aglio, 2 cucchiai di formaggio grattuggiato, pepe nero e sale marino.


PROCEDURA:

1. Tagliare i carciofi a pezzetti. Lasciare uno per la decorazione.

2. Soffriggere in padella l'aglio, olio ed i  carciofi.

3. Aggiungere il vino, la ricotta di acqua bollente. Condire con pepe nero e sale marino.

4. Togliere l'aglio. Aggiungere la pasta (di qualsiasi tipo) ed il formaggio grattuggiato nella padella e riscalda per circa 2 minuti prima di servire.


No comments:

Post a Comment