Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Wednesday 7 December 2016

Saffron protein "bounty" balls



Christmas inspired "bounty" made using store bought Swedish protein pudding with saffron bun flavour (from the brand Njie). I made saffron bounty:s last year but without the pudding. I will post the recipe here in the following days. 




INGREDIENTS: 
(25-35 balls depending on the size)

0.2g saffron, 1 propud "lussekatt", 100g butter, 100g shredded coconut, 5 tbsp coconut oil.
60g dark sugar free chocolate, 1 tbsp coconut oil.
shredded coconut to roll in.  

PROCEDURE: 

1. Melt the butter and coconut oil. Mix all the dry ingredients in a bowl. 
2. Add the butter and the coconut oil to the dry ingredients. Mix till a smooth mixture is obtained. 
3. Freeze for 10 minutes. 
4. Make into balls (use wet hands).
5. Melt the chocolate with the coconut oil. Dip each ball and roll afterwards in shredded coconut. 
6. Store refrigerated.   



LUSSEKATT PROTEIN -"BOUNTY"- BOLLAR:

Jul inspirerade "bounty" gjorda på proteinpudding med lussekatt smak (från märket Njie). Så fantastiskt goda! Jag har även recept på saffrans-"bounty" som är veganska. Jag kommer att lägga receptet här under de följande dagarna här på bloggen.









INGREDIENSER: (25-30 stycken - beroende på storlek)


0,2 g saffran, en propud "Lussekatt", 100 g smör, 100 g riven kokos, 5 msk kokosolja.
 60g mörk sockerfri choklad, 1 msk kokosolja.
 Riven kokos att rulla in.





PROCEDUR:



1. Smält smöret och kokosolja. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Tillsätt smör och kokosolja till de torra ingredienserna. Blanda tills en jämn smet erhålles.

3. Frys i 10 minuter.

4. Blöt händerna och gör bollar med saffransdegen.

5. Smält chokladen med kokosoljan. Doppa varje boll i smälta chokladen och rulla sedan i den rivna kokosen.


6. Förvara i kylskåp.





No comments:

Post a Comment