Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Tuesday, 8 November 2016

Lemongrass coconut curry

Till helgen har jag varit rätt så lat och inte alls produktiv som jag brukar vara när det kommer till matlagning. Jag har dock hunnit prova en ny produkt från quorn. Nämligen deras nya "strimlor". Det finns ett recept jag har länge velat göra med grön curry, citrongräs och kokosmjölk så jag passade på och provade det. 


Ingredienser:

(3-4 portioner)
2 msk kokosolja
1/4 purjolök 
2 paprikor (1 röd och en gul)
300g färsk broccoli
300g  quorn strimlor 
2 själkar citrongräs, enbart den nedre delen
1 burk kokosmjölk
1.5 cm ingefära
1 vitlöksklyfta  


Servering: 

thai basilika 
lime 
cashewnötter 
chili flakes
3-4 portioner ris, risnudlar eller shirataki nudlar (jag använde det sista)



1. Värm kokosoljan i en stekpanna. Riv ingefäran, pressa en vitlöksklyfta, finhacka purjolöken, krossa citrongräsets rot och dela den i tre delar. Tillsätt ingefäran, citrongräs, vitlöken och löken i stekpannan. Stek till löken färg.  

2.  Tillsätt quorn strimlorna. Strimla grönsakerna och tillsätt i stekpannan.

3.  Stek i cirka 5 minuter tills quornen och grönsakerna får färg. Därefter häll i kokosmjölken och låt puttra i 10 minuter. 

4. Smaka av. Tillsätt salt och eventuellt mera  grön curry pasta. Servera med nudlar (risnudlar eller shirataki nudlar) eller ris, lime, cashewnötter, thai basilika och chili flakes. 





This weekend I've been quite lazy and not at all productive as I tend to be when it comes to cooking. However, I have had time to try a new product from Quorn. Namely, their new "steak strips". There is a recipe I have been wanting to try for a long time that has green curry, lemongrass and coconut milk so I took the opportunity, changed a few ingredients  and gave it a try.


Ingredients:

(3-4 servings)



2 tbsp coconut oil

1/4 leek

2 peppers (one red and one yellow)

300g fresh broccoli

300g Quorn steak strips

2 stalks of lemongrass, only the lower part

1 can coconut milk

1.5 cm ginger

1 clove garlic



Serving:


thai basil

 lime
 cashew nuts
 chili flakes
 3-4 servings of rice, rice noodles or shirataki noodles (I used shirataki noodles)





1. Heat the coconut oil in a frying pan. Grate the ginger, squeeze the garlic clove, finely chop the leeks, crush the lemongrass root and divide it into three parts. Add the ginger, lemongrass, garlic and onion in the pan. Fry till the leeks get color.



2. Add the Quorn steak strips. Shred the vegetables and add to the pan.

 

3. Fry for about 5 minutes until  the quorn and vegetables. Then pour in the coconut milk and let simmer for 10 minutes.



4. Season to taste. Add salt and possibly more green curry paste. Serve with noodles (rice noodles or shirataki noodles) or rice, lime, cashew nuts, thai basil and chili flakes.


No comments:

Post a Comment