Eat the rainbow

Eat the rainbow
Eat the rainbow

Tuesday, 12 April 2016

Protein Jordgubbstårta

I tried baking a healthy Swedish style strawberry cake today using protein powder from the brand Tyngre. 

Ingredients :
(2 servings - 1 cake tin that holds 500ml) 
1 scoop casein protein powder from Tyngre with "strawberry cake" flavour
1 egg
150g natural quark 
water 

Whipped cream + strawberries for serving.

1. Mix everything in a bowl. Add enough water untill it becomes like cake batter concistency.
2. Bake for 20 minutes at a preheated oven at 175 degrees Celsius.
3. Let it cool. 
4. Serve with whipped cream and strawberries.  





Testade TYNGRE protein pulver med Jordgubbstårta smak ! Så otroligt god! Älskar verkligen att det är små bitar jordgubb i.  Testade att göra en jordgubbstårta då jag kände mig extra inspirerad utav det vårliga vädret.


Ingredienser :
( cirka 2 portioner - kakform som håller 0.5 l)
1 skopa jordgubbstårta kasein pulver
150 g naturell kvarg 
1 ägg
vatten 

Vispad grädde och jordgubbar till servering. 

 1.  Blanda alla ingredienser i en bunke. Blanda in tillräckligt med vatten tills smeten får en "kakdeg" konsistens. 
2. Baka i en 175 grader varm ugn i cirka 20 minuter. 
3. Kyl ner. 
4. Servera med vispad grädde och jordgubbar. 




No comments:

Post a Comment